FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Generelt

Hvor kan jeg købe en MiniCooler?

Skriv til os på info@minicooler.dk eller ring til os på 70204656

Hvad står MiniCooler for?

Med en MiniCooler i dit køkken, er du sikker på at have en løsning til isvand og danskvand i hanen, der er 100% gennemtestet.

MiniCooler er det originale produkt. En indbygningskøler, der giver isvand og danskvand fra hanen.

Med mere end 20 års erfaring i branchen, er vores viden indenfor drikkevandsløsninger til isvand og danskvand i hanen blandt verdens bedste.

MiniCooler er et 100% dansk udviklet produkt. Vores viden omkring isvand og danskvand sikrer vores brugere et produkt af meget høj kvalitet, der i mere end 20 år er blevet anvendt og anvendes i en lang række store virksomheder i ind og udland, samt private hjem.

Hvordan fungerer en MiniCooler?

MiniCooler er en lille boks, du stiller under eller tæt på vasken, hvor du gerne vil have din hane til danskvand og isvand.

MiniCooler forbindes til en hvilken som helst hane.

Når du åbner til den ene side får du isvand fra hanen og til den anden side danskvand direkte fra hanen. Altså præcis, som når du åbner for det kolde eller det varme vand i din almindelige vandhane i dag.

Kan jeg have en MiniCooler i mit køkkenskab?

Ja, MiniCooler fylder ikke meget og kan som regel altid stå i et helt almindeligt køkkenskab. Du kan se målene på de forskellige modeltyper på vores hjemmeside www.minicooler.dk

Kan jeg bruge alle haner/armaturer til MiniCooler?

Ja, som udgangspunkt er MiniCooler helt ligeglad med, hvilken hane du sætter den op til. Om det er en køkkenhane eller et badeværelsesarmatur er lige meget. Så du kan altså vælge præcis den hane du synes er pænest til dit køkken.

Det anbefales at bruge haner i rustfrit stål, da kulsyrevand/danskvand er hårdt for metallerne. Udtrækshaner er ikke så smarte at bruge til MiniCooler, fordi man så skal tappe mere vand ud før vandet er koldt.

Både haner med et og to greb kan bruges til din Cooler.

Hvordan kommer der danskvand ud af hanen?

Når du åbner for din hane, der er tilsluttet en MiniCooler Soda, kommer der isvand ud af hanen, når du åbner til den ene side og danskvand ud af hanen, når du åbner til den anden side.

Dit danskvand bliver lavet i den lille Cooler under vasken. Den kulsyreflaske, der er sat til MiniCooler Soda leverer kulsyre ind i din Cooler og danskvandsmaskinen sørger for at blande det iskolde vand med kulsyren, så der kan komme brusvand ud af hanen, når du åbner for din hane til danskvand.

Hvor meget koldt vand og danskvand kan MiniCooler give?

MiniCooler er ikke bare EN maskine eller ET produkt, men en række forskellige modeller, hvor du kan vælge præcis den kapacitet i din Cooler, som du har brug for.

De fleste vil gerne kunne tappe mindst 1 liter isvand og 1 liter koldt danskvand per aftapning, så vores mindste modeller kan levere mindst 1 liter isvand og 1 liter koldt danskvand per aftapning.

Er man en stor familie, der tit har gæster, eller skal MiniCooler bruges til erhverv, skal man vælge vores Plusmodeller med ekstra kølekapacitet. Fra MiniCooler Plus og MiniCooler Plus Soda kan du tappe flere liter isvand og danskvand per aftapning.

Til restauranter har vi MiniCooler Super Plus Soda og vores serie MaxiCooler. Herfra kan tappes op til 120 liter isvand og koldt danskvand fra hanen.

Hvad er forskellen på MiniCooler og de andre haner med danskvand?

MiniCooler er ikke ET produkt, ikke bare EN Cooler, men en lang række modeltyper, der specifikt kan ramme det behov for koldt vand og danskvand, du som privatperson eller virksomhed har.

Vil du gerne kunne tappe 2 liter koldt vand eller danskvand i kander til dine gæster eller til mødebrug? Har du brug for at kunne tappe 2 liter til mødebrug og så skal medarbejderne samtidig kunne få koldt vand i store glas eller drikkedunke?  

Skal MiniCooler bruges i en kantine, hvor der kommer 30 mennesker eller 400 mennesker indenfor 1-2 timer og tapper koldt vand og danskvand fra hanen?

Vi tilpasser os JERES behov for iskoldt vand og koldt danskvand. Så det DU har brug for at kunne tappe, præcis den MiniCooler leverer vi til jer. Det kan vi gøre, fordi MiniCooler leveres med forskellige kølekapaciteter.

Fordelen ved MiniCooler er, at vi ikke bare har ET produkt, hvor de andre danskvandsmaskiner på markedet typisk kun har en model med isvand og danskvand fra hanen. Hos os vælger vi en model af MiniCooler med den rigtige kølekapacitet til jer. For kan du for eksempel bruge et produkt, hvor du kun kan tappe 2 glas ad gangen? Eller en vandkøler, hvor du skal vente en lille time, før du kan få isvand eller koldt danskvand, hvis du har tappet en liter til dine gæster eller møde?

 Vi giver dig friheden til at vælge præcis den hane til isvand og danskvand, som du synes passer til jeres køkken. Du er ikke låst til et design eller en pris. Og du vælger selv, hvor meget koldt vand og danskvand din Cooler skal kunne give.

Drift

Hvornår ved jeg, at min kulsyreflaske til min MiniCooler Soda er tom?

Når strålen fra din hane til danskvand bliver meget tynd, så er der ikke mere kulsyre i kulsyrepatronen. Så skal den skiftes.

Hvordan udskifter jeg en kulsyreflaske på min MiniCooler Soda?

Du skruer den tomme kulsyreflaske af, der sidder skruet op i kulsyreregulatoren og skruer den nye kulsyreflaske på samme sted. Den skal strammes, så du kan mærke, at der ikke siver kulsyre ud. Kulsyre føles iskoldt, så du er ikke i tvivl om den er strammet rigtigt.

Der høres en kortvarig susende lyd når du skruer den nye kulsyrepatron på. Lyden stopper når kulsyreflasken er strammet korrekt.  

Der skal ikke bruges værktøj når du skrifter en kulsyreflaske.

Hvor køber jeg en kulsyreflaske til min MiniCooler Soda?

Du bestiller dine kulsyreflasker påinfo@minicooler.dkeller direkte på hjemmesidenwww.minicooler.dk, hvor du også kan betale online.

Hvor kan jeg stille kulsyreflasken til min MiniCooler Soda?

Normalt stiller man kulsyreflasken i skabet under vasken, så man har let adgang til at skifte kulsyreflasken. Hvis du har din MiniCooler Soda stående i et andet skab eller i kælderen, kan du stadig vælge at have kulsyreflasken stående tilgængeligt i skabet under vasken. MiniCooler Soda og kulsyreflasken behøver ikke at stå i samme skab eller ved siden af hinanden. En kulsyreflaske skal altid stå op. Den må ikke ligge ned.

Kan jeg selv bestemme mængden af brus i vandet på MiniCooler Soda?

Ja det kan du. På toppen af kulsyreflasken til MiniCooler Soda sidder en kulsyreregulator, der bestemmer, hvor meget brus der skal være i vandet. Så du kan få både let perlende vand, som vi kender fra Perrier eller mere brus, som vi kender fra Mårum og Ramløsedanskvand.

Forudsætningen for at lave vand med meget brus er, at vandet er rigtig koldt. Jo bedre køleenhed, der sidder i din danskvandsmaskine, des bedre bobler får du i vandet.

MiniCooler Soda køler vandet via kølespiral i rustfrit stål, der ligger i en isbank. Det sikrer iskoldt vand og derfor en meget høj kvalitet danskvand fra hanen.

Hvor mange liter danskvand giver en kulsyreflaske til MiniCooler Soda?

Vores kulsyreflasker giver 250-400 liter danskvand afhængig af, hvor meget brus du indstiller kulsyreregulatoren til at give.

Kulsyrepatronen leveres i flere størrelser. Så, hvis du bruger rigtig meget danskvand og synes du skal skifte kulsyreflasken hele tiden, så kan du vælge at skifte til en større kulsyreflaske.

Hvor meget larmer en Minicooler?

Du kan generelt ikke høre en MiniCooler, der står i et køkkenskab, når du vælger vores mindste modeller, MiniCooler, MiniCooler Soda og MiniCooler Pure Soda.

Når du vælger vores modeller med en højere kølekapacitet vil du opleve lidt lyd fra enheden, fordi den skal flytte mere varme og blæseren skal arbejde mere.

Når du tapper danskvand vil du fra alle sodamodeller og danskvandsmaskiner kunne høre en brummende lyd, men kun når der tappes og i gennemsnit 2-20 sekunder efterfølgende. Lyden kommer fordi, der skal pumpes vand i kulsyreenheden

Hvor meget strøm bruger en MiniCooler?

Se, hvad de enkelte modeller bruger under, hvert produktark for de specifikke modeller. Strømforbruget er angivet ved aftapning, altså kun når der tappes fra enheden.

Hvor meget fylder en MiniCooler?

MiniCooler og MiniCooler Soda fylder ikke meget og kan let placeres i et standard køkkenskab. Målene på standardmodellen er for isvand alene 23x26x40 høj og for isvand og danskvand 26x30x40 høj

Kan jeg selv justere vandets temperatur på en MiniCooler?

Ja, der sidder en termostat på bagsiden af MiniCooler, hvor du kan regulere temperaturen. 1 er mindst køling og 7 er max køling.

Bliver vandet filtreret i en MiniCooler?

Som udgangspunkt har Danmark verdens bedste drikkevand og vores vandværker sikrer løbende kvaliteten på drikkevandet i Danmark. Derfor kan der alligevel forekomme bismage i vandet fra gamle rørføringer og der kan være synlige partikler i vandet fra rør og kalk. Hvis man er generet af synlige partikler i vandet, kan alle vores drikkevandskølere tilkobles et filter, der netop filtrerer vandet fri for synlige partikler og bismage.

Vores filtre har en gennemstrømningskapacitet på 10.000 liter vand. Det er MEGET vigtigt, at filtret skiftes en gang om året, således, at vores rene drikkevand ikke løber gennem et snavset filter. Filtre er organiske og hvis disse ikke skiftes hver 12.måned opstår bakteriedannelse. Derfor bør filter KUN anvendes, såfremt man oplever gener ved sit drikkevand. Dette gælder alle typer maskiner installeret til at give enten koldt vand, danskvand eller kogende vand.

Installation

Kan jeg have en MiniCooler installeret i mit køkken?

Ja, det kan du. MiniCooler kan stå i alle køkkenskabe og tilsluttes alle typer haner/armaturer.

Skal der laves udluftning i det skab MiniCooler skal stå i?

MiniCooler kræver som udgangspunkt ikke ventilation. Dog anbefales det at lave udluftning, hvis temperaturen overstiger 25 grader i skabet, da blæseren så starter og derved øger strømforbruget.

Skal du installere en MiniCooler Soda eller vores højkapacitetsmodeller anbefaler vi udluftning i det skab, hvor du vælger at stille din MiniCooler, som beskrevet i manualen for de enkelte modeller.

Skal jeg bruge en bestemt hane til MiniCooler?

Nej. Du kan bruge alle haner til MiniCooler. Det betyder, at du ikke er låst til et design, men frit kan vælge, hvilken hane du synes passer bedst i jeres køkken.

Udtrækshaner anbefales ikke til MiniCooler, fordi det første vand du tapper ud så ikke vil være koldt. Generelt anbefales haner i rustfrit stål til alle former for drikkevand og til danskvandsmaskiner, fordi kulsyre slider på metallerne.

Kræver det en speciel vandinstallation for at få en MiniCooler?

Nej. Når du i forvejen har en almindelig køkkenhane, så vil MiniCooler kunne installeres under vasken.

Det er typisk en vvsinstalatør, der sætter MiniCooler til i jeres køkken. Vvsinstallatøren har de installationsdele, der skal bruges.  Installationsmaterialer kan også bestilles hos os på info@minicooler.dk

Skal MiniCooler stå i skabet under vasken eller må jeg stille den længere væk?

MiniCooler stilles typisk i skabet under vasken, men den kan også stilles i skabet ved siden af eller, hvis der er et hjørneskab, der ikke bruges. MiniCooler kan også stilles i kælderen og så trækkes slangen til hanen bare igennem til køkkenet.

Der skal være adgang til MiniCooler, der, hvor den placeres.

Service og vedligehold

Skal MiniCooler gøres rent?

Vi henviser til manualen for de enkelte MiniCoolermodeller på www.minicooler.dk under hent materiale.

Er der noget, der skal skiftes løbende på MiniCooler?

Hvis du har en danskvandsmaskine skal du løbende skifte kulsyreflasken når den er tom. Hvor tit den skal skiftes afhænger af, hvor meget danskvand I drikker.

Hvis du har valgt at have et filter på din MiniCooler skal dette filter skiftes 1 gang om året. Filter og kulsyre bestilles på info@minicooler.dk

Hvor bestiller jeg service til min MiniCooler?

Du kan skrive til os påinfo@minicooler.dkeller ringe direkte til vores serviceafdeling på 40411656. Vores serviceafdeling rådgiver på telefon og planlægger sammen med jer, hvornår det passer vi kommer og udfører service på jeres MiniCooler eller MiniCooler Soda.

Hvordan får jeg mere kulsyre til min hane med danskvand?

Du kan bestille direkte på www.minicooler.dk eller sende os en mail på info@minicooler.dk

Vandet løber langsomt i min MiniCooler ?

Hvis vandet løber langsomt fra den hanen, hvor du får danskvand, så er det fordi din kulsyreflaske er tom og skal skiftes. Har du ikke flere kulsyreflasker, kan du bestille dem på www.minicooler.dk eller på mail info@minicooler.dk

Hvis vandet løber langsomt både på isvandet og danskvand så kan det være trykreduktionsventilen på vandinstallationen, der hænger. Den kan man skrue på og øge flowet på vandet. Hvis man ikke selv har mod på at gøre det, så kan I ringe til vores serviceafdeling direkte på 40411656 eller sende os en mail på info@minicooler.dk

Der kommer ingen vand ud af min MiniCooler ?

Hvis der ikke kommer vand ud af din MiniCooler kun til isvand, kan det være fordi kølespiralen er frosset til is inde i din cooler. Sluk strømmen på cooleren og lad den stå natten over uden strøm. Sæt strømmen til næste morgen. Løber vandet fint igen, kan du evt skrue termostaten et hak ned. Så står termostaten på 6 skal den skrues ned til 5. Termostaten sidder på siden af MiniCooler.

Hvis der ikke kommer vand ud af din danskvandsmaskine, hverken isvand eller danskvand, er det fordi, der ikke kommer vand ind i din cooler. Det er installationsmaterialerne anvendt ved opsætning, der kan blokere for vandtilgang. Kontakt vores serviceafdeling på info@minicooler.dk for et teknikertilkald.

Vandet er ikke koldt?

Du skal allerførst checke, at der er strøm til din MiniCooler. Er stikket faldet ud eller har nogen slukket på en kontakt?

Hvis der er strøm på MiniCooler, kan du prøve at skrue termostaten et hak op. Termostaten sidder på siden af MiniCooler. Står termostaten på 4, kan du skrue den op på 5. Du skal regne med, at der går nogle timer før, at du kan mærke en forskel.

Hvis din MiniCooler stadig ikke køler, så skal du kontakte vores serviceafdeling, der vil sende en montør ud for at løse problemet. Du kan booke service ved at sende en mail med beskrivelse af problemet, indeholdende adresse og mobilnummer til info@minicooler.dk. Vores serviceafdeling vil kontakte dig og aftale en dag, der passer vi kommer.

Der bliver meget varmt inde i skabet?

Hvis MiniCooler står i et skab, hvor der også står andre enheder, der afgiver varme og der er placeret varmekilder ved siden af MiniCooler, kan det være en god ide at lave udluftning i skabet, hvor der bliver varmt. Hvis skabet er meget varmt kører blæseren i MiniCooler oftere, så der kan være en energibesparende ide i at lave udluftning i skabet.

Du skal først sikre dig, at alle dine enheder, der afgiver varme, står mindst 7 cm fra skabsvægge.

Hvis du synes, der er for varmt i skabet, kan du skabe mere cirkulation af luft, ved at lave 3-4 huller på størrelse med en 5 krone i bunden af skabet og tilsvarende i toppen på bagbeklædningen. På den måde kan der komme kold luft ind i bunden og den varme luft kan smides ud i toppen.

Nogle modeller kræver udluftning. Vi henviser til brugermanualen for de enkelte modeltyper på www.minicooler.dk under hent materiale

Min Cooler larmer?

MiniCooler giver det iskolde vand via en kølespiral i rustfrit stål, der er indkapslet i en isbank. Denne måde at køle vand på sikrer, at vandet kan blive virkelig koldt uden, at kompressoren skal køre hele tiden. Det er energibesparende og giver den bedste hygiejne, sammenlignet med drikkevandsløsninger og danskvandsmaskiner, der køler via en tank med stillestående vand.

Isbanken i MiniCooler skal opfyldes ved installationen og denne isbank skal efterfyldes ind imellem. Afhængig af, hvor varmt der er i skabet, vil der ske noget fordampning af vandet. Når isbanken i MiniCooler mangler vand, vil den begynde at brumme. Det er jeres tegn til, at det er tid til at efterfylde isbanken i jeres cooler.

I manualen for de enkelte modeltyper står detaljeret beskrevet, hvordan man efterfylder en isbank.

Hvis I ikke har mod på at gøre det selv, kan I skrive til vores serviceafdeling på info@minicooler.dk og bede vores montører om at efterfylde isbanken for jer. Husk at oplyse adresse og telefonnummer, så vores teknikere kan kontakte jer for en aftale om besøg.